Албиона спечелил 25 млрд. от имигранти

Албиона спечелил 25 млрд. от имигранти | StandartNews.com

Висококвалифицирани чуждестранни работници, дошли от ЕС, са допринесли с 20 млрд. лири (25,6 млрд. евро) за британската хазна през последните 10 г., плащайки много повече данъци от получените от тях социални добавки. Това сочи ново изследване, цитирано от в. "Индипендънт".

Проучването на лондонския "Юнивърсити колидж" констатира, че имигрантите, пристигнали от ЕС след 2000 г., включително от нови страни членки като Полша, са обогатили хазната с над 20 млрд. лири в периода 2001 -2011 г. Мигриращи работници от първите 15 страни членки на ЕС, включително Германия и Франция, са платили с данъците си 64% повече от средствата, получени от тях като социални помощи и добавки. Новопристигналите от страните от Централна и Източна Европа пък са внесли с 12 на сто повече, отколкото са получили. Констатира се също, че мигриращите от ЕС работници са "шокиращо по-добре образовани от британските граждани" и донасят в страната "човешки капитал", еквивалентен на 6,8 млрд. лири (8,7 млрд. евро) разходи за образование.

Според директора на центъра Кристиан Дастмън, съавтор на проучването, имиграцията към Обединеното кралство след 2000 г. е донесла значителна нетна фискална полза, защото имигрантите са заработили за страната повече, отколкото са получили като помощи и са изпратили като трансфери в родните си страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай