Ад на пътя: 73-ма души изгоряха в Афганистан (ОБЗОР)

Пострадал мъж разказва за преживения ад в катастрофата в Афганистан

Ад на пътя: 73-ма души изгоряха в Афганистан (ОБЗОР) | StandartNews.com

Цистерна удари два автобуса, повечето жертви са жени и деца

Най-малко 73-ма души са загинали при тежък пътен инцидент в Афганистан днес сутринта, съобщи Би Би Си.
Катастрофата е станала около 6,30 ч сутринта на магистралата, свързваща столицата Кабул с Кандахар, в провинция Газни, съобщи афганистанското министерство на здравеопазването. Два автобуса, пълни с пътници, са се ударили в цистерна, превозваща гориво. При силния сблъсък са се запалили и трите превозни средства, а голяма част от пътуващите са намерили смъртта си сред пламъците.

В двата автобуса са пътували общо 125 души, повечето жени и деца, съобщава АП. Повечето жертви, сред които жени и деца, са изгорели живи, уточни говорител на здравното ведомство. Той допълни, че много от телата са напълно овъглени.
Местните власти разследват инцидента, като вероятна причина за него е безразсъдно шофиране, уточнява пред АП директорът на местната пътна агенция Мохамадулах Ахмади. Той допълва, че местни жители са помагали на пожарникарите да вадят оцелелите от останките на двата автобуса.

Катастрофите са често срещано явление в Афганистан, където пътищата са в лошо състояние, а правилата за движение не се спазват, коментира Би Би Си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай