Събота,

Ад във Франция! Трагедии помрачиха Великден

От: Агенция Стандарт -
7033
Ад във Франция! Трагедии помрачиха Великден
A
A
A

Ад във Франция след два тежки инцидента, помрачили Великден. Най-малко десет души загинаха вследствие на експлозия и рухнали сгради в Марсилия и голяма лавина в Алпите. Все още се издирват изчезнали и броят на жертвите може да се увеличи, информира Нова.

Засега не е известно какво е срутило двете сгради в Марсилия. Имало е взрив, но още не е обявено официално какво го е предизвикало. Загиналите там са четирима, но почти сигурно е, че броят ще се увеличи, защото част от изчезналите вероятно са под развалините. В Алпите пък намериха шесто тяло на загинал в лавината. Там вече не търсят оцелели.

Двете сгради в Марсилия рухнаха в неделя. Мощна експлозия ги разруши и тежко повреди съседно здание. Смята се, че още има хора под развалините, въпреки че надеждите да намерят оцелели са минимални. Застрашени са и съседните две сгради на вече срутилите се. 

„Възможно най-бързо формирахме екип с тежка техника. Включва над 100 души. Участват специалисти от Марсилия и целия департамент”, обясни пожарникар.

Повече от 40 сгради около мястото на инцидента бяха евакуирани - общо над 200 души. Те прекараха нощта в хотели и други места за временно настаняване.

„Трябва да отстраним част от отломките, за да можем да достигнем евентуалните оцелели. Затруднени сме да работим по нормалния начин, защото може да заплашим хората под развалините”, коментира вътрешният министър на Франция Жералд Дарманен.

Докато разчистваха сградите в Марсилия, югозападно от Мон Блан, падна голяма лавина. Тя затрупа туристи в един от популярните курорти в Алпите. Загинаха шестима. Властите не обявиха самоличността им, но местни медии пишат, че са били двама местни планински водачи и четирима техни клиенти. По-рано днес спасителната операция официално беше прекратена, като се смята, че няма други изчезнали.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com