Абдеслам затворен под земята

Абдеслам затворен под земята | StandartNews.com

Заподозреният в организирането на парижките атентати Салах Абдеслам се намира в подземна килия в затвора на град Брюге, съобщи вестник „Дерниер йор", цитиран от БГНЕС.

„Салах Абдеслам се намира в единична килия под земята, в нея няма прозорци с решетки, а само лампа на тавана. Цялата мебел в килията е закрепена за пода. В това помещение той прекарва 23 часа в денонощието", пише вестникът.

В килията има телевизор и Абдеслам има право да поиска транзистор, но само денем. Той няма никакви връзки с външния свят. Контролът в килията е толкова плътен, че дори водата в тоалетната чиния се пуска от бутон, който е извън килията и се натиска от надзирателя.

Само адвокат може да посещава задържания. Всеки половин час надзирателят проверява през прозорчето килията. За по-добър оглед той може да включи неоново осветление в нея.

Арестуваният в петък в Брюксел предполагаем организатор на атентатите в Париж при задържането е казал, че е уморен и щастлив, че „всичко е свършило", съобщи вестник Nieuwsblad, като се позова на източници в правоохранителните органи.

„Радвам се, че всичко свърши. Не мога повече", казал терористът.

Издирването на Абдеслам продължи четири месеца. Той и още четирима заподозрени за участие в терористичните атаки на 13 ноември в Париж, бяха арестувани в Брюксел по време на мащабна специална операция на 18 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай