СС на ООН се събра на извънредно заседание

 СС на ООН се събра на извънредно заседание | StandartNews.com

Извънредно заседание, посветено на ситуацията в Украйна, се проведе Съветът за сигурност (СС) на ООН. То бе по искане на руския посланик в световната организация Виталий Чуркин, съобщи "Фокус".

Спецчасти трябва да започнат операция по освобождаването на административните сгради, които бяха окупирани от сепаратисти.

Данните за всичките въоръжени нападения над сгради на органите на украинската държавна власт вече са внесени в Единния регистър на досъдебните разследвания с квалификация „терористичен акт", съобщи Интерфакс, позовавайки се на информация от пресслужбата на Донецката областна администрация.

„На 12 и 13 април групи от въоръжени лица извършиха нападения над полицейски управления в градовете Славянск, Краматорск, Красный Лиман и Енжиево В град Славянск неизвестни лица извършиха нападение над регионалния отдел на Службата за сигурност на Украйна. Терористите откраднаха оръжие, което се съхраняваше в полицейските управления", пише в съобщението. Информацията за нападенията е внесена внесени в Единния регистър на досъдебните производства с квалификация „терористичен акт".

Следственият отдел на Украинската служба за сигурност в Донецка област ще отговаря по разследването на престъпленията.

При сблъсъците в Славянск загинаха двама души, след като неизвестни извършители са стреляли от упор по движеща се кола „Рено" в града.

Млад мъж, който е попаднал случайно на мястото на инцидента е влезнал в травматологията на болницата „Ленин" в тежко състояние, но се очаква той да бъде прехвърлен в Донецк.

В автомобила е била намерена банкова карта на името на Андрей Мещьоряков, сочи информация на полицията.

„Не изпълнявайте престъпните заповеди, не стреляйте в украинския народ", помоли украинската армия отстраненият от Върховната Рада бивш украински президент Виктор Янукович. Той бе категоричен, че новата власт на страната ще отговаря за действията на армията за случващото се.

„Украйна се движи към банкрут, народът на страната никога няма да приеме такъв диктат, особено диктат на националисти. Държавата е с единия крак в гражданска война.", подчерта бившият украински президент на специална пресконференция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай