Американци се стрелят за намален телевизор

 Американци се стрелят за намален телевизор | StandartNews.com

С вълна от насилие и арести започна вчера във Великобритания и САЩ Черният петък - денят с най-големите намаления по магазините през годината, съобщи в. "Дейли мейл". В опит да се сдобият със стоки на изгодна цена британци и американци влязоха в ръкопашни схватки, а по-агресивните използваха и оръжие.

Един от най-драматичните инциденти станал рано сутринта в Лас Вегас. Мъж, който току-що си купил нов телевизор на промоция, бил нападнат от крадец, който се приближил до него и стрелял предупредително във въздуха, за да може човекът да пусне телевизора. След това нападателят отнесъл покупката в автомобил, където го чакал съучастник, и прострелял жертвата си в крака. Мъж в американския щат Вирджиния е бил намушкан с нож в борба за паркомясто в местен супермаркет "Уолмарт". В магазин в Чикаго пък полицията е открила огън срещу крадец.
Бой за евтини стоки имаше и във Великобритания. Купувач е бил арестуван в супермаркет в Бристол, след като влязъл в пререкание с охраната за телевизори. Мъжът искал да купи два 60-инчови телевизора на промоция, но му направили забележка, че е разрешено по един на човек. При започналата разправа бил ранен един охранител, а нападателят е арестуван. В градчето Бентън в Североизточна Англия пък стотици пазаруващи опразнили рафтовете на магазин за електроуреди само за една минута.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай