7 станаха жертвите на катастрофиралия кораб в Италия

7 станаха жертвите на катастрофиралия кораб в Италия | StandartNews.com

Генуа. Жертвите от разбилия се кораб в Италия нарасна до 7 души. По всяка вероятност броят им ще се увеличи, съобщиха от местните власти.

Тази нощ контейнеровоз изгуби управление и се разби в контролната кула в най-натовареното пристанище в Италия Генуа, където спасителите извадиха от развалините един оцелял. 50-метровата кула беше унищожена, след като корабът се вряза в пристана. В момента на сблъсъка в нея са се намирали общо 14 души. Някои от хората са паднали в студените води, докато други се оказаха блокирани в асансьор, който също е паднал във водата, съобщиха от италианската пожарникарска служба.


Продължава работата на спасителните екипи по издирването на един човек, който все още е в неизвестност след инцидента.
По- рано през деня имаше информация само за трима загинали, но спасителите откриха изпод развалините още четири тела. Всички загинали са сътрудници в наземните служби.
На мястото на произшествието е пристигнал министърът на транспорта и инфраструктурата Маурицио Лупи.
Контейнеровозът „Джоли Неро", с дължина 239 метра и ширина 30.5 метра, се е врязал в контролната кула във вторник вечерта в около 23.30 часа местно време.
Капитанът на плавателния съд посочи пред местни медии, че два от двигателите най-вероятно са отказали и екипажът е изгубил контрола върху кораба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай