3-ма загинаха след сблъсък на кораб в Италия

3-ма загинаха след сблъсък на кораб в Италия | StandartNews.com

Генуа. Поне трима души загинаха, шестима са ранени и седем са в неизвестност след сблъсък на кораб в контролна кула в пристанището на италианския град Генуа във вторник, предадоха световните агенции.

„Това е ужасяваща трагедия", заяви началникът на пристанището в Генуа Лиуджи Мерло пред местните медии. „В момента нямаме обяснение на случилото се", посочи той.

Двамата от загиналите са служители на пристанището, а третият е един от лоцманите, посочиха от местните власти. Според местно издание един от загиналите е жена
Огромната, над 50-метрова, контролна кула е разрушена от сблъсъка. Инцидентът се случил точно при предаването на смените на служителите и затова в кулата имало повече хора от обичайното. Трима души вероятно са били блокирани в асансьора на кулата и може би са паднали в морето.

Инцидентът е станал в момента, в който контейнеровозът "Jolly Nero" е маневрирал на излизане от пристанището с помощта на влекачи, направлявани от двама лоцмани. Корабът е с дължина 238 метра и тонаж 40 594 тона, според сайта на компанията собственик Иняцио Месина енд Ко. (Ignazio Messina and Co.).

Виновни за случилото се не са посочени до момента. Започнало е разследване на инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай