30 000 на протест в Милано

30 000 на протест в Милано | StandartNews.com

Над 30 000 души демонстрираха против световното изложение "Експо 2015" в Милано, Италия и влязоха в тежки сблъсъци със силите на реда. Полицията използва сълзотворен газ и водни оръжия срещу хвърлящите камъни протестиращи, които подпалиха няколко коли и изпочупиха близките витрини. Поне 10 души са арестувани. Най-малко 11 полицаи са ранени в сблъсъците.

Елегантният център на Милано изглежда като бойно поле и това помрачи началото на световното изложение, с което Италия се надяваше да подобри международния си образ. В центъра на града са нанесени щети на автомобили и са разбити витрини на магазини.

Сблъсъците с полицията възникнаха по време на мирно демонстрация срещу Световно изложение Експо 2015 след провокации от екстремистки настроени демонстранти.

Протестиращите са недоволни от факта, че изложението разчита на доброволен труд и в него са включени корпорации като „Макдоналдс" и „Кока-кола". Много местни смятат, че държавните пари, отделени за събитието, са потънали в корупционни схеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай