10 хиляди на пикник под дъжда за Елизабет II

10 хиляди на пикник под дъжда за Елизабет II | StandartNews.com

10 000 души платиха по 150 британски лири, за да участват в тържеството

Дъждът се появи като неканен гост на организирания гигантски пикник в Лондон в чест на 90-годишния юбилей на кралица Елизабет втора, предаде Франс прес, цитирани от Нова телевизия. 

Но въпреки лошото време 500-те маси, разположени на парадния булевард "Дъ Мол" пред Бъкингамския дворец, продължиха да се пълнят в началото на следобеда. 10 хиляди души заплатиха входната такса от 150 британски лири, за да участват в тържеството на открито. Събраните средства ще бъдат предадени на около 600 благотворителни организации. В менюто на пикника са включени 100 процентови британски продукти, сред които телешко от Ирландия, чедър от Уелс и поточарка от Хемпшър.

По обяд дегустацията на 40-те хиляди триъгълни сандвича можеше да започне. Тя се проведе под плющящия дъжд. Но почти никой не се оплака от лошото време. Организаторите на тържеството бяха раздали предварително дъждобрани на участниците в пикника. За да се успокоят присъстващите и с типичното английско чувство за хумор от огромните тонколони пред Бъкингамския дворец започна да звучи класиката на "Бийтълс" "Here comes the Sun".

Гигантското "стрийт парти", което за пръв път бе организирано на булеварда "Дъ Мол", е кулминацията на 3-дневните тържества, свързани с официалното отбелязване на рождения ден на Елизабет Втора. Иначе реалният й 90-и рожден ден бе честван на 21 април. По късно се очаква включването в пикника на Нейно Величество и на нейния съпруг, принц Филип. За тях е изградена специална платформа в близост до паметника на кралица Виктория.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай