Понеделник,

10 цента на мегабайт за мобилен интернет в Куба

От: Стандарт -
A
A
A

Мобилният интернет 3G  заработи в Куба на 6 декември, съобщава Associated Press. Президентът на кубинския държавен телекомуникационен монопол ETECSA Майра Аревич заяви, че кубинците могат да започнат да използват 3G на 6 декември. Досега те имаха достъп само до обществени имейл акаунти на телефоните си.

Правителството изгражда 3G мрежа в градовете около острова. Досега само някои туристи, кубински държавни служители и чуждестранни бизнесмени са имали достъп до нея. Новата услуга ще струва около десет цента на мегабайт. Пакетните цени варират от седем долара за 600 мегабайта до 30 долара за четири гигабайта. По-рано в Куба се появиха домашни интернет и стотици обществени Wi-Fi hotspots в паркове и площади в цялата страна. Кубинският интернет обикновено не е цензуриран, но правителството блокира някои сайтове.

Вицепрезидентът на ETECSA Таня Веласкес заяви, че новата услуга ще бъде свързана на етапи от 6 до 8 декември, за да се избегне претоварването на мрежата. До този момент Liberty Island има един от най-ниските показатели за използване на интернет в света, но ситуацията се променя доста бързо.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички