Министрите на Берлускони напускат правителството

Министрите на Берлускони напускат правителството | StandartNews.com

„Всички министри от дясноцентристката партия на бившия премиер Силвио Берлускони са подали оставка от коалиционното правителство в събота". Това заяви говорител на заместник министър-председателя Анджелино Алфано, цитиран от Ройтерс.

Най-вероятно това решение на министрите ще доведе до падане на правителството, а Джорджо Наполитано ще трябва да свика избори или да сформира нова коалиция, ако правителството падне. Той обаче е категоричен, че не желае нови избори.

По-рано днес президентът на Италия Джорджо Наполитано заяви пред Ройтерс, че страната се нуждае от стабилно правителство, а не от избори. Това стана след като Енрико Лета каза, че се чувства принуждаван да поиска вот на доверие идната седмица, който да доведе до нови избори.

„Нуждаем се от парламент, който обсъжда и работи, а не такъв който се разпада всеки път. Не се нуждаем от продължителни предизборни кампании, нужна ни е непрекъснатост в действията, решенията на правителството и неговите мерки за разрешаване на проблемите на тази държава", допълни държавният глава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай