Кремъл подготвя документ за разрешаването на кризата в Украйна

Кремъл подготвя документ за разрешаването на кризата в Украйна | StandartNews.com

Москва. Работи се върху създаването на текста на възможен съвместен документ за разрешаване на кризата в Украйна, който съдържа стъпки за реализиране на постигнатите през септември в Минск договорености между правителствените сили и самопровъзгласилите се републики. Това съобщи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков след срещата между лидерите на Русия, Франция и Германия, предаде РИА Новости.

Преговорите между Ангела Меркел, Франсоа Оланд и Владимир Путин приключиха малко преди 23 часа (българско време). Срещата в Кремъл продължи повече от 5 часа.

„В момента се води работа за подготовка на текст на възможен съвместен документ за прилагане на минските споразумения. Документът, който ще включва както предложенията на президента на Украйна, така и предложенията, формулирани днес, но също и допълненията на президента на Русия Владимир Путин", каза още говорителят и изтъкна, че разговорите между трите страни са били съдържателни.

„След това този текст ще бъде представен на одобрение пред всички страни на конфликта", добави говорителят.

"За напред работата ще бъде продължена и предварителните резултати от нея ще бъдат представени в неделя по време на телефонен разговор, който ще се състои в нормандски формат", каза oще Песков.

Стандарт Нюз припомня, че самите преговори протекоха на "шест очи", без участие на членове на делегациите и експерти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай