Звезден бенефис за Тодор Стойков

Махнаха №15 от "Лукойл", Везенков му предложи пост

Звезден бенефис за Тодор Стойков | StandartNews.com

София. Със сълзи в очите Тодор Стойков обяви официално, че спира с баскетбола. На брифинг в сряда капитанът на "Лукойл" дори не успя да прочете речта си, тъй като изживя момента много емоционално. "Много ми е трудно. По-трудно от всякога. Благодаря на всички", каза Стойков и цялата зала в пресклуб "България" избухна в аплодисменти. Все пак представителят на играча Влади Лазаров прочете словото му, което разчувства Стойков още повече.

До него бе и спортният директор на "студентите" Сашо Везенков. Той разкри, че "Лукойл" ще направят специален бенефис. "Искаме да е звездно! Ще поканим много силен отбор - ще искаме да дойде някой между "Реал" М, "Барселона" или "Панатинайкос". Но не е лесно. По всяка вероятност това ще стане в зала "Арена Армеец". За Тошко ще махнем и фланелката с номер 15 от употреба, с която той дълги години водеше отбора победа след победа. Тя ще бъде закачена на видно място в залата в Правец. Това е най-малкото, което можем да направим за него", сподели Везенков и допълни, че вече е предложен отговорен пост в клуба за Стойков. "Говорих с президента Валентин Златев. Но сега ще почина няколко месеца, може би година и след това вероятно отново ще се върна в баскетбола", заяви Стойков.

"Отдавна се подготвям за този момент. Сега само ще гледам отстрани. Да си капитан е признание и още по-голяма отговорност. Ще помня винаги първата си титла. Тя беше с родния "Черно море". А и последната. Тя беше много емоционална. Според мен като колектив "Лукойл" бе най-силен, когато се създаваше отборът преди 10 г. с Петко Маринов", завърши развълнуваният Стойков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай