Зрители гинат на рали в Сърбия

Зрители гинат на рали в Сърбия | StandartNews.com

Белград. Трима зрители загинаха, а друг беше ранен по време на автомобилното планинско рали "Тара 2012" в Сърбия, съобщиха местните медии. Босненският пилот Бранимир Шимич ("Мицубиши Лансър Ево 8") не успял да вземе бърз десен завой и излетял в публиката, където се е преобърнал няколко пъти. Катастрофата станала малко преди финала на състезанието, което беше прекратено.

Един от загиналите – мъж на 30 г., починал при транспортирането му към болницата в Ужице. Втори мъж издъхнал по време на операция. Третата жертва е 27-годишна жена. Тя имала тежки рани в главата и била транспортирана в Белград, където починала в центъра за спешна медицинска помощ. Ранено е и 17-годишно момче, но животът му е извън опасност.

"Приложени са били всички необходими мерки за безопасност. Установяваме защо публиката е преминала лентите, при положение, че на мястото е имало и представители на полицията", заяви организаторът на ралито от клуб "Балкан" Драган Шимич. По-късно полицията задържана директора на състезанието, отговорникът за безопасността и председателят на спортната комисия по обвинения в неадекватно обезопасяване на трасето и допускане на зрители на опасни места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай