Жребият за Европа. Познат у нас съперник на Лудогорец

Фаворити ли са шампионите срещу Сервет

Жребият за Европа. Познат у нас съперник на Лудогорец | StandartNews.com

Познат в България съперник на шампиона на страната ни Лудогорец. 

Разградчани ще срещнат швейцарския Сервет от Женева в плейофния кръг от елиминациите на Лигата на конференциите. Разградчани ще играят в пролетните етапи на европейските турнир за шести път в историята си, а вчерашният жребий ги прати срещу този опонент.

Първоначалните реакции и заглавия бяха, че жребият е добър, дори - лесен, доколкото може по подобен начин да се определи съперник от елиминационна фаза на евротурнир.

Ако говорим за европейски опит от последните години, то той категорично е на страната на българския представител който за 10 години наистина постигна сериозни успехи на международната сцена и изигра цели 143 мача.

В същия този период преминалият през фалит някогашен гранд на Швейцария има само 18 двубоя в Европа, 10 от които само през настоящия сезон.

Сервет за трети път ще се изправи срещу отбор от България и няма никак добри спомени. През 1966-67 г. Славия го елиминира с 3:0 и 0:1 на четвъртфинал в турнира за Купата на носителите на купи. А 21 години по-късно ЦСКА удари същите швейцарци с 1:0 в София и ги отстрани с гол на чужд терен след 1:2 в Женева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай