Заявки за акции в ЦСКА от понеделник

Схемата тръгва заради невнесени 2 млн. лева от "Титан"

Заявки за акции в ЦСКА от понеделник | StandartNews.com

София. Заявки за акции в ЦСКА ще се приемат на стадион "Българска армия" от понеделник, съобщиха официално от клуба. Те ще бъдат пуснати в продажба веднага след като Комисията за защита на конкуренцията одобри сделката между "Лира инвестмънтс" и "Титан" и съответно бъде подписан официален договор. По-любопитен е друг факт, става ясно от съобщението. Сделката с акции е възможна толкова бързо заради забавени плащания на "Титан". Настоящите все още собственици не са довнесли 2 млн. лева от капитала на ЦСКА.

И едва ли ще го направят, тъй като нямат сметка. Именно свободният капитал ще бъде предложен за закупуване на феновете във вид на акции. Както стана вече въпрос, вероятно ще бъдат пуснати 2 млн. броя на цена от по 5 лева, а може дори да бъде поискано и по-малко. Иначе процедурата по излизането на борсата е доста по-дълъг и сложен процес. Необходимо е разрешение на Комисията по финансов надзор. Според експерти на ЦСКА останалият капитал може да се появи на борсата едва след Нова година. Твърде късно, тъй като с първите постъпления клубът ще се разплати с държавата.

Иначе желаещите да купят началната партида акции трябва да подадат заявление на "Армията" до изпълнителния директор Александър Тодоров. От ЦСКА уточниха, че пускат съобщението в сайта на клуба покрай огромния интерес и постоянни питания в канцелариите на "червените".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай