Защо ЦСКА ще съди Каляри

Италианците дължат 700 000 евро по трансфера на Десподов

Защо ЦСКА ще съди Каляри | StandartNews.com

ЦСКА-София се готви да заведе дело срещу Каляри. Причината е, че италианският клуб е в сериозно просрочие по последния транш от сделката за Кирил Десподов. Червените все още не са получили солидна сума от трансфера на крилото на Апенините.
Десподов бе продаден на италианския тим през януари 2019 година, малко след като бе избран за футболист №1 на България за 2018 година. Според източници на БЛИЦ клубът от остров Сардиния дължи на ЦСКА малко над 700 000 евро (1 милион и 400 хиляди лева). Парите е трябвало да пристигнат по сметката на армейците в края на март. Оттогава минаха над 4 месеца, но...
Дали заради пандемията, довела до криза в много отбори по света, или заради нещо друго, но италианците все още не са се издължили на 100 процента на ЦСКА по сделката, която бе със сериозни параметри. Червените имат готовност да подадат сигнал до УЕФА и да заведат дело срещу Каляри, ако ситуацията на се промени.
Малко след трансфера на Десподов на "Армията" се озова Кристияно Джарета. Той бе назначен за спортен директор в ЦСКА, след като съдейства за продажбата на крилото. От близо месец обаче Джарета не е в България. От Борисовата градина твърдят, че той има договор за още 2 години, но според думите на самия Джарета, контрактът му е изтекъл!?
В същото време два западноевропейски клуба имат интерес към закупуването на Десподов, разбра "Тема Спорт". Става въпрос за един френски и един немски клуб. Няколко италиански отбора пък искат да вземат Десподов под наем за следващия сезон. Развръзка около бъдещето на крилото се очаква в началото на септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай