Понеделник,

Зарязаха 25 българи на летището във Франкфурт

От: Димитър Душков -
257
Зарязаха 25 българи на летището във Франкфурт
A
A
A

25 пасажери, пътуващи за България с редовен полет Франкфурт- София, бяха оставени от компанията Wizz Аir на летището и не отпътуваха, въпреки закупените билети. Случката е станала вчера следобяд, съобщи Times.bg . За неприятния случай и безхаберието на превозвача разказаха двукратният световният шампион по културизъм Христомир Христов и неговият приятел Давид Димов, които са сред хартисалата група българи на летище Франкфурт.

“Имахме билети за редовния полет Франкфурт – София за 15:10 часа, като чакахме на опашка, за да минем през скенера още от 14 часа, разказа Димов. “Изведнъж се оказа, че затвориха два от трите скенера, започнаха да се сменят служители и обслужването само на един скенер започна да бави чакащите. Оказа се, че през пет минути има три полета и обработването през скенера ставаше много мудно.” Българите преминали през секюрити чековете около 15:20 часа, но под носа им затворили гейта. Не ги допуснали да продължат към самолета си. Така група от 25 пътуващи за София останала на летището.

По думите на Димов, други 80 пасажери, които пътували отново с Wizz Аir за Киев, също останала извън своя самолет. Изумена и разгневена, българската група започнала да търси съдействие, като хората научили, че превозвачът е бил уведомен за това, че чакащите ще се обработват само на един скенер, но те не били предупредени.

” Никой не ни анонсира, че ще има забавяне, за да минем отпред на опашката преди пътниците с по-късни полети…освен това Wizz Аir няма свой офис на летището. Има само един служител за връзка, който обаче почива в неделя. Служителите на летището не проявиха никакво съчувствие и ни казаха да пишем имейли до самолетната компания!”, негодуваше Димов.

Пред пътниците, чиито билети изгорели, останала алтернативата единствено да си купят нови билети за следващ полет. Оказва се, че най- рано с нискотарифния превозвач има полет утре, отново в 15,10 часа. Христомир Христов също няма обяснение за случилото се. “Всичко е много объркано, защото нашият самолет излетя чак в 15:50 часа, а нас не ни допуснаха да се качим. Чухме, че таксите, които плащат самолетите за престой на летището, са много високи и те нямат изгода да изчакват пътници. В случая обаче, ние нямаме никаква вина за това забавяне на скенерите!”

Христов се връщал към България с двама свои приятели, като за щастие разполагали с пари, за да купят веднага билети за утре на същия превозвач. За Таймс. бг. те заявиха, че тепърва ще плащат и хотел, тъй като е немислимо да изкарат 24 часа на летището.

“Нямам представа как е с другите хора, които останаха, всеки се спасява поединично, възможно е други да нямат възможност да си купят веднага билети”, разсъждаваше Димов.

Отговорността за неприятния инцидент засега е размита между летищните власти във Франкфурт и Wizz Аir, но българите се заканват, че когато се върнат, ще си търсят правата и обезщетение от превозвача.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com