Заплати в Левски с парите от УЕФА

Евроцентралата дава глътка въздух на "сините"

Заплати в Левски с парите от УЕФА | StandartNews.com

ПФК Левски ще направи плащане към футболистите, разпределяйки между играчите сумата, която ще прибере от УЕФА. Парите са отпуснати за справяне с последиците от пандемията с коронавирус, пише "Тема Спорт". 
Програмата обхваща общо 676 клуба, а сумите варират между 3200 и 630 хиляди евро. От евроцентралата съобщиха за мярката още на 23 март, като от нея се възползват отборите, осигурили играчи за националните отбори в евроквалификациите и европейската Лига на нациите. Средствата вече са постъпили по сметките на клубовете. Левски е получил 104 000 евро. 
Сумата не е внушителна, но тези пари са глътка свеж въздух за клуба. Заради проблемите със собствениците и генералния спонсор финансирането на клуба е висящо. Затова и играчите бяха взели по половин заплата за януари, а след това получиха и известни суми за Великден.
Никой обаче не е поискал да разтрогне с 26-кратните шампиони. Отделно от това голяма част се съгласи с 50-процентното намаляване на възнагражденията, докато трае извънредното положение. По мярката от УЕФА ЦСКА пък ще вземе 162 000 евро, най-много ще вземе шампионът Лудогорец - 213 000 евро. Пари са получили още Черно море, Славия, Берое, Ботев Пд, Етър, Дунав, Локомотив Пд и Арда.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай