Сряда,

Запалянковци искат от премиера отваряне на стадионите

От: Пламен Вълков -
131
Запалянковци искат от премиера отваряне на стадионите
A
A
A

Феновете на няколко от клубовете от efbet Лига написаха отворено писмо до властите в България и по-специално до премиера Бойко Борисов. С него те настояват да бъде разрешено присъствието на привърженици на футболните мачове у нас. Както е известно, първенството ще бъде подновенo на 5 юни (петък) след близо тримесечна пауза заради пандемията от COVID-19. 

Ето откритото писмо, което е адресирано до Министерски съвет, Националния оперативен щаб, БФС и спортното министерство:

Във връзка с предстоящото възобновяване на провеждането на обществени събития на открито и закрито при спазване на определените изисквания, ние, клубовете на привържениците на Локомотив (Пловдив), Левски, ЦСКА, Берое, Ботев (Пловдив) и Черно море, заявяваме следното:

Традиционната ниска посещаемост по стадионите в България се оказва предимство. Нерядко заетите места са едва 15-20% от капацитета.

Считаме, че допустимата заетост от 30%, която е разрешена за обектите на закрито като театри, кина и т.н., е повече от достатъчна за провеждането на всякакви футболни срещи. Нашите аргументи в подкрепа на това са следните:

1. Стадионите са изключително просторни обекти на открито.

2. Традиционно ниската посещаемост на срещите от нашето футболно първенство е под 30% от капацитета на обектите.

3. С поведението си по време на епидемията привържениците на футболните отбори дадоха впечатляващ пример за отговорно поведение в извънредна обстановка.

4. Евентуално натоварване на подходите към стадионите не превишава това на градския транспорт или на централната улица на всеки български град.

Горните аргументи ни дават основание да отправим апел до всички отговорни страни да подходят благоразумно и допустимият процент заетост на футболните стадиони да бъде определеният и за другите обществени обекти – 30%.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com