Законът на Робен подчини Австралия

Законът на Робен подчини Австралия | StandartNews.com

93-годишният дядо на Ван Перси плонжира на килима

Вкара ли Ариен Робен, Холандия не губи мач! Желязното правило се потвърди вчера при успеха на "лалетата" с 3:2 над Австралия, като крилото на "Байерн" отбеляза първия гол. Холандия няма загуба във всичките 22 мача, в които Робен се е разписвал - 19 успеха и едва 3 равенства. Феноменална статистика!

Не толкова страхотна беше играта на Холандия, която на практика прескочи в следващата фаза, независимо от резултата между Чили и Испания късно снощи. Робен изведе европейците напред, но невероятно воле на Кейхил и гол от дузпа на Йединак обърнаха мача. Радостта на Австралия беше кратка. След секунди Ван Перси наказа нескопосан опит за изкуствена засада. Резервата Депай донесе успеха на Холандия с удар от далеч и калпава реакция на вратаря.

Лошата новина за Ван Гаал е, че Инди получи наглед тежка контузия. Аут заради картони за последния мач с Чили е и Робин ван Перси, но това едва ли смущава селекционера. Тим Кейхил също пропуска битката с Испания, "кенгурата" така или иначе отпадат. Слухове за трансфери явно разсеяха "лалетата" преди срещата. Медиите гръмнаха, че Ван Гаал води в "Манчестър Юнайтед" Снайдер и Робен.

Иначе уникалният първи гол на Робин ван Перси от мача срещу Испания вдъхнови и дядото на нападателя - Вим Вас. Той е на 93 години, но не изпуска мач на внука си. Дядото пусна своя снимка как плонжира на килима в хола, имитирайки прочутия плонж на Робин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай