Закон спасява бедните в спорта

Готови сме да облекчим бюджетите на федерациите, увери министърът

Закон спасява бедните в спорта | StandartNews.com

София. Новият закон за спорта ще дава толеранс на по-бедните и закъсали спортни организации. С него се предвижда по-благоприятен режим при изискванията за подновяване и при отнемане на спортната лицензия. С поправките наличието на просрочени задължения към държавата или общините няма да бъде пречка за подновяване на лицензията, при условие че е допуснато тяхното разсрочване или отсрочване. В сряда народните представители от Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта единодушно гласуваха на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за физическото възпитание и спорта, внесен от Министерски съвет.

"Готови сме да облекчим бюджетите на федерациите. Уверявам ви, че работим в тази посока", заяви спортният министър Мариана Георгиева, която участва в блиц контрол. Така тя отговори на депутата от ГЕРБ Иван Чолаков дали се мисли за преференциални цени на спортните бази за наши клубове.

"Всеки момент лабораторията по антидопингов контрол ще се сдобие с хабилитирано лице, специалист. Иска ми се до края на годината всичко, което зависи от нас по сертифицирането й, да е финализирано", каза още Георгиева.

По отношение на това дали се мисли законодателно да се подпомогнат спонсорите на спортните клубове, министърът коментира "Това е друго нормативно поле".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай