Забъркаха Кобрата в расистки скандал

Кобрата бе попитан какви са предимствата на британеца, а репликата му разби...

Забъркаха Кобрата в расистки скандал | StandartNews.com

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев произнесе реплика след вчерашната си пресконференция във връзка с предстоящия мач със световния шампион Антъни Джошуа, която го доведе до невиждана атака срещу него в британската преса, съобщава БЛИЦ.

Кобрата бе попитан какви са предимствата на британеца.

"Има много силен удар... Какви други? Тенът му е по-добър от моя", каза Пулев.

Думите за тена на Джошуа предизвикаха вълна от недоволство на Острова и обвинения в расизъм. Медиите пишат, че българинът е направил тънък намек за цвета на кожата на Антъни, а фенове на бокса го разпъват на кръст. Публикациите в големите издания в Англия - "Sun", "Sky Sports" и други, пък припомнят и издънките на Пулев през годините.

"Пулев доказва защо "Black Lives Matters" съществува!", "Надявам се Джошуа да му откъсне главата", "Той целуна тъмнокожа репортерка, а сега се захвана с тена на Джошуа", са част от коментарите в Англия.

В същото време обаче доста фенове защитиха българина, че просто се е пошегувал и припомниха думи на Джошуа, който призова "неговите" хора да не пазаруват от "техните" магазини.

"Това е просто шега и игра. Да не забравяме какво каза Джошуа наскоро за пазаруването", пишат потребители в социалните мрежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай