Забраниха пиячката и брашното в Колумбия

Забраниха пиячката и брашното в Колумбия | StandartNews.com

Президентът разпусна държавата и отпраши към Бразилия

В Колумбия забраниха продажбата на алкохол, брашно и пяна за бръснене по време на мачовете на националния отбор от световното първенство.

Утре тимът играе 1/4-финал срещу домакините от Бразилия. При евентуална победа се очакват всенародни тържества. И докато ветото върху пиячката е напълно разбираемо, любопитство буди причината да не се продават останалите два продукта. Оказа се, че в Колумбия по традиция масово се празнува пръскане на пяна за бръснене и ръсене с брашно. Местните власти се притесняват, че това може да доведе до сблъсъци по улиците.

Президентът на страната Хуан Мануел Сантос призова за повече спокойствие след мача и умереност в изразяването на радостта.

От началото на световното първенство празненствата в Колумбия по официални данни са взели 10 жертви. Последната беше млада жена, която загина в Богота от куршум в главата след историческия успех с 2:0 срещу Уругвай на осминафиналите.

След ограниченията, наложени от местните власти, е и карането на мотор в пияно състояние, каквато е причината за повечето от останалите 9 жертви. Парадоксалното е, че няма забрана за ползване на оръжия с бойни патрони.
Президентът Сантос обяви деня за почивен в страната, за да могат хората да се насладят на празника. Авантата обаче е само за служителите в държавния сектор. Самият Хуан Мануел Сантос Калдерон ще бъде на трибуните на стадиона във Форталеза.

Заковаха 45 млн. евро за Хамес

цена, срещу която клубният му тим "Монако" е готов да се раздели с него. Това обяви мениджърът му Айтекин Ераябакан пред "Екип". Според агента съотборникът на Митко Бербатов е поскъпнал няколко пъти с невероятното си представяне на Мондиала. "Татко, татко", така крещяла пък щерката на Хамес - Салом, докато гледа мачовете на Колумбия. Това разкри жена му Даниела Оспина. "Всеки път Дани сочи с пръст, когато покажат Хамес по телевизията, и изпада в истерия", каза сестрата на вратаря на колумбийците Давид Оспина.

Неймар загря с тенис, гаджето му забременя

Звездата на Бразилия Неймар загря за четвъртфинала срещу Колумбия с тенис на маса. Опонент на "десетката" на домакините беше Фред. Неймар обаче се оказа твърде силен на пинг-понг и направо помете съперника си. Последната си точка крилото на Бразилия дори направи с отскок. Това разсмя Фред, но не и селекционера Лиуш Фелипе Сколари, който му дръпна конско. "Късметлия си, че ще играеш, а сега рискуваш всичко", ядоса се треньорът. Неймар страдаше от травма в бедрото, но след шокова терапия се оправи. "Добре съм", успокои нацията Неймар.

В същото време медиите в Бразилия съобщиха, че приятелката му Бруна Маркезина е бременна. В страната разкриха, че красавицата има записан час при гинеколог. Наблюдателни свидетели твърдят, че коремът й се е уголемил.

Властите затвориха границата

с Колумбия за утрешния мач. Пунктът в бразилския град Табатинга няма да работи. Причината е да не бъдат допуснати нелегални имигранти, които да създават хаос. Табатинга и колумбийският Летисия, който е отвъд браздата, фактически са един град, но се намират в различни държави.

Легенда предрече победа

на Колумбия срещу Бразилия. Фаустино Асприял е категоричен, че сънародниците му няма да имат проблеми срещу домакините. "Вярно е, че са петкратни световни шампиони и играят у дома, но според мен с играта, която показваме, можем да мечтаем за нещо повече. След осминафиналите мога да кажа, че те имат повече за какво да се притесняват", обяви бившият нападател.

Освиркаха бразилците по погрешка

при пристигането им в хотел "Марина" във Форталеза. Група привърженици видяла отдалеч идващия автобус и решила, че това е рейсът на Колумбия, който трябвало да мине по същия път. Феновете моментално започнали да освиркват. Като видели, че това са бразилците, те веднага променили отношението си.

Феновете репетираха радостта си

снощи при гол на Бразилия. Над 10 000 се очакваше да се съберат на "Паулино рок авеню" във Форталеза. Там те тренираха песните, които ще пеят днес срещу Колумбия. Освен това те репетираха и звука, който трябва да се чуе при гол на Неймар и компания.

Привърженик раздаде 35 000 листчета

на бразилци във Форталеза. На тях бе написана нова песен, която феновете да пеят. "Вярвам, че това ще стане новият любим рефрен на хората", каза Родриго Соуса. Текстът гласи: "Бразилия, ние сме с вас! Ние сме една нация, без значение какво казват другите. Винаги носим жълти екипи. С пет чаши в ръка това е нашата купа. Бразилия ще е шампион". На седалките на стадиона днес ще има и 10 000 балона, които феновете да развяват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай