Юве спря Парма, Милан се върна към живота

Юве спря Парма, Милан се върна към живота | StandartNews.com

Ювентус отново се опъна на Парма. "Бианконерите" надвиха с 2:1 и сложиха точка на страхотната серия на футболистите на Донадони, които цели 17 мача нямаха загуба в Серия "А". Последното им поражение бе отново от шампионите на 2 ноември 2013 г..

Карлос Тевес демонстрира страхотна форма и инкасира нови две попадения в сметката си. Аржентинецът откри резултата в 25-ата минута, а в 32-ата вдигна на 2:0.

Все пак гостите върнаха едно попадение в 62-ата минута, заслугата бе на Кристиан Молинаро. Малко след това червен картон на Амаури остави Юве с 10 души в игра, шампионите обаче успяха да удържат минималния си аванс и още повече се доближиха до шампионската титла.

Топ 3 в момента изглежда така: Ювентус с 81 точки, пред Рома с 67 и Наполи с 61. Тимът на Парма пък е шести с 47 точки.

в същото време отборът на Милан най-накрая даде признаци на живот и след 5 поредни загуби постигна победа с 2:0  като гост на Фиорентина в среща от 30-ия кръг на Серия А.

Успехът на "росонерите" официално отне всяка надежда на "Ла Виола" за класиране в Шампионската лига. Така Милан показа, че независимо от 12-ата позиция в класирането „червено-черният" тим не може да бъде считан за аутсайдер.

В 23-ата минута падна първият гол, дело на Филип Мексес, а през второто полувреме, в 64-ата мин. точен бе и Балотели.

Така Милан събра актив от 39 точки, но все още е на 12-ао място. Фиорентина бетонира 4-ото място с 51 точки.

Ето и останалите резултати:

Катания - Наполи 2:4
Киево - Болоня 3:0
Каляри - Верона 1:0
Дженоа - Лацио 2:0
Аталанта - Ливорно 2:0
Сасуоло - Сампдория 1:2

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай