Юбилейното Ферари е готово за битка (ВИДЕО)

Нямам търпение да вляза в болида, радва се Фетел

Юбилейното Ферари е готово за битка (ВИДЕО) | StandartNews.com

Болидът на Ферари за новия сезон във Формула 1 бе представен днес. Колата на Скудерията е с наименование SF90. Това име е избрано в чест на 90-годишнината на Ферари. Представянето беше в компанията на Себастиан Фетел и новият му съотборник Шарл Леклер. Също така там бе и голямата надежда на автомобилния спорт Мик Шумахер, който е син на легендарния Михаел Шумахер. Той е избран да бъде част от академията за млади пилоти на Ферари. Преди по малко от месец младият талант би в директна битка Себастиан фетел в "Състезание на шампионите".
С новия болид италианците се надяват да прекъснат хегемонията на Мерцедес от последните години, като "черните кончета" за последно са взимали световната титла през далечната 2007 г. Тогава я печели Ледения Кими Райконен, който през новия сезон ще се състезава за тима на Алфа Ромео. 
Промените по новия болид са по предното и задното крило. Те са напълно нови, заради променените изискванията на ФИА за аеродинамиката.
Двигателят е V6 с работен обем от 1.6 литра, като при 15 000 оборота мощноста му надхвърля 1000к.с. Кутията над двигателя е с по голям отвор за засмукване на въздух. Прави впечатление по тясната задница. Резервоара вече е увеличен и ще побира с 5 килограма повече, а именно 110 килограма. 
"Невероятно е да видиш всичко заедно. Нямам търпение да влезна вътре", бяха първите думи на Фетел. А това ще стане именно на 18 февруари в Барселона, където Ферари започват предсезонните тестове.

ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай