Йоканович: Вече не сме добри момчета, на война сме

Йоканович: Вече не сме добри момчета, на война сме  | StandartNews.com

София. Наставникът на "Левски" Славиша Йоканович заяви, че неговите играчи вече не са добри момчета и ще излязат само за победа срещу Лудогорец. Специалистът говори на брифинга преди утрешния мач от осмия кръг на първенството срещу Лудогорец.

„Тази пауза ни дойде много добре. Имахме доста време, за да оправим някои неща. Дойдоха някои нови играчи и много вероятно е да използвам някои от тях в определени етапи от утрешния двубой. Последните, които дойдоха са играли за последно през месец май, нямат голям шанс да започнат мача, но ще бъдат в групата", каза Йоканович, цитиран от сайта на "Левски".

„В последно време се наложиха експерименти със състава и това принуди някои необичайни ходове. Радвам се, че сега това няма да се наложи. Владимир Гаджев се намира в добро състояние и няма никакви проблеми, ще започне мача. Това е нормална ситуация за всеки професионален отбор, който разполага с национални състезатели. Същото важи и за Лудогорец, който също разполага с национали", допълни специалистът.

„За моя отбор се говори, че или няма характер, или няма качество. Очаквам, че моят отбор „ще им откъсне вратовете". Не в прекия смисъл разбира се. Ние сме много добри момчета и всички се отнасяме много добре един към друг. Утре ще има само два варианта да победим ние, или те. Футболът не е игра за добри момчета, ние доста дълго време бяхме прекалено добри и си платихме за това", каза още Йоканович.

„Сигурен съм, че и утре ще имаме голяма подкрепа от трибуните. Всеки съперник, който идва на „Герена" трябва да знае, че тук не може да идва за нищо друго освен за загуба. Омръзна ми да говоря за липса на характер, липса на желание или страх във футболистите ни. Всеки мач е война. Ще победим дори, ако трябва ще пуснем кръв. Очаквам да покажем добро лице и да победим", заяви Йоканович.

„Станислав Ангелов има проблеми. Може би ще отсъства в следващите 3-4 седмици. Вероятно Старокин ще започне на негово място. Изградили сме програма за възстановяването на Ангелов. Това е стара наша тема от пресконференциите. Вече е 15 септември и не можем да взимаме играчи с договори, а само свободни футболисти. Все още не сме намерили такъв футболист, но се надявам скоро да разрешим този въпрос", коментира още Йоканович.

„Омръзна ми само да говоря и говоря. На феновете със сигурност им е омръзнало. Време е да започнем да побеждаваме. Почивката ни дойде добре, играчите се вижда, че са в по-добро състояние. Предишните мачове личеше, че не можем да се справим със себе си и противника, сега това ще е различно. Мирослав Иванов ми помогна в разузнаването на противника и това е нормално, все пак допреди няколко седмици беше там. Отвори ми очите за някои от нещата, които не бях забелязал. Показа ми и неща, за които знаех", сподели сърбинът.

„Следващият ни важен изпит е утре. Лудогорец показа през последните две години, че може да печели. Ако се плаша от нещо, не бих се занимавал с футбол. Лудогорец не се съобразява със съперника и обича да налага своя футбол. Надявам се утре да успеем да ги принудим да се пригодят към нашата игра. Те ще излязат с най-силния си състав. Не могат да си позволят да загубят втори пореден мач. В подобен случай положението им ще се влоши и смятам, че те първо ще мислят за "Левски", едва след това за ПСВ, затова ще пуснат и най-силните си играчи", отговори треньорът.

„Няма какво да искам от публиката, само те могат да искат от нас. Ние сме професионалисти и нямаме право да търсим помощ от трибуните. Когато даваме всичко от себе си, те ще са зад нас и ще ни подкрепят. Когато не се представяме добре те могат и да ни освиркат", завърши Йоканович, като уточни че няма да има промяна на вратарския пост за утрешния мач.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай