Йоканович: Не сме се предали

Йоканович: Не сме се предали | StandartNews.com

София. Треньорът на Левски Славиша Йоканович бе категоричен, че за да има успехи, то трябва всички негови футболисти да разберат каква отговорност носят и да не са плашат да излизат на терена със синята фланелка. Все пак сърбинът бе оптимистичен за бъдещето на клуба в интервщ пред клубното списание.

"Недопустимо е играчите да се плашат от който и да било. Те трябва да знаят, че са най-силните в България. И когато другите отбори идват на "Герена", трябва да разбират къде са дошли. Футболистите ни трябва да разберат, че те са тимът на Левски и носят екипа на този велик клуб. Синята фланелка товари с много отговорности, но дава и много мощ. Задължението на футболистите е да бъдат готови за тежките двубои, които ни предстоят. Програмата наистина е сгъстена, но е такава за всички отбори. За мен винаги най-важният мач е следващият и приоритет са трите точки в него", коментира Йоканович.

Наставникът за пореден път се опита да вдъхне увереност и на феновете, че не всичко е изгубено в първенството.

"Не сме се предали, а и Левски не е отбор, който още в началото ще вдигне ръце, да се откаже и да мисли за следващата година. Във футбола често се случва съдбата да си върне нещо, както е било през миналия шампионат. Може би преди е имало случай, когато е подарила титлата, а сега си я взема. Стават и такива неща. Вярвам във възможностите на играчите и треньорския ми екип, и това ми дава право да смятам, че можем да спечелим всеки мач и титлата накрая", допълни Йоканович.

Той каза, че е дошъл в София именно след като е научил, че Левски е изпуснал титлата буквално за 10 минути и е изгубил финала за Купата на България.

"Идвайки тук се убедих в реалната ситуация в отбора и тя се оказа по-различна от тази, която си представях, когато преговарях. Не искам думите ми да бъдат разбирани погрешно, аз съм щастлив да бъда на "Герена", в Левски, за мен е привилегия да бъда треньор на този клуб", каза още сърбинът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай