Ясен часът на мача между Гришо и Надал

Ясен часът на мача между Гришо и Надал | StandartNews.com

Мелбърн. Мачът от четвъртфиналите на Australian Open между най-добрата ракета на България Григор Димитров и Рафаел Надал ще се играе в сряда не преди 5:00 часа на централния корт "Род Лейвър".

В предишния кръг Димитров отстрани Роберто Баутиста Агут, а походът на Гришо в Мелбърн започна с успех над Брадли Клан (САЩ) и продължи с победи над Йен Сун-Лу (Тайван) и Милош Раонич (Канада).

Григор Димитров и Рафа Надал са играли общо три пъти до момента. Испанецът печели и трите мача, но българинът винаги взима сет. Предстоящият четвъртфинал ще е първи между двамата на турнир от Големия шлем.

2009 г. Ротердам, 1/8 финал, твърдо
Григор Димитров - Рафа Надал 5:7, 6:3, 2:6

Това бе дебютният мач между двамата, в който едва 17-годишният Гришо загатна за качествата си. Тогава българинът бе много близо до сензацията, но опитният Рафа го пречупи.

2013 г. Монте Карло, 1/4 финал, клей
Григор Димитров - Рафа Надал 2:6, 6:2, 4:6

Въпреки че Надал е наричан "Краля на клея", публиката в Монте Карло изпрати с бурни аплодисменти нашето момче. Гришо не можа да детронира Рафа, но го поизпоти доста.

2013 г. Синсинати, 1/8 финал, твърдо
Григор Димитров - Рафа Надал 2:6, 7:5, 2:6

За трети път Гришо бе страхотно препятствие за Надал. След силна игра и малко късмет в третия сет обаче Надал все пак стига до победата над Григор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай