Янков мечтае за олимпийско злато

Янков мечтае за олимпийско злато | StandartNews.com

Контузия спира Жекова за участие в X-games

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков сподели, че голямата му мечта е олимпийско отличие. По-важно за него обаче е да бъде здрав. 25-годишният състезател постигна 2 победи за Световната купа този сезон. През изминалия уикенд отново бе близо до нов успех, след като се класира на финал, но завърши втори.

"Резултатите ми отпреди и тези сега ми дават сила да продължа напред. Независимо какво се случва, аз ще продължавам да се боря да покорявам нови върхове. Това е безценно. Последните победи са нещо, което не може да се сравни и да се опише", сподели Янков пред БНТ. Сноубордистът разкри и как е започнал да се занимава със зимния спорт. "Доста малък съм започнал да карам ски - на тригодишна възраст. Майка ми и баща ми са ски-учители и аз съм от край, в който това е единственото, с което можеш да се занимаваш", каза Янков.

Междувременно водещата ни сноубордистка Александра Жекова няма да участва на зимните X-games в Аспен идния уикенд заради контузия. Сани е получила травмата на лакътната става при падането на финалния скок по време на квалификациите за втория старт от Световната купа във Фелдберг (Гер) на 24 януари. Именно това стана причина Жекова да не може да участва пълноценно във четвъртфиналите на СК, където в крайна сметка остана 14-а.

"Лакътната ми става блокира и няма как да стартирам на X-games в това състояние, написа Сани от Фелдберг. - Няма да съм конкурентно способна и да стартирам с контузия за пореден път при положение, че се стремя към високи постижения. Прибирам се в България за да се установи какъв е проблема и да започна да се възстановявам бързо".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай