Взривихме шахматен скандал в Милано

Не пуснаха Боби на турнир, той дава уроци за 10 лв. на час

Взривихме шахматен скандал в Милано | StandartNews.com

Благоевград. Шахматистът Борислав Иванов се забърка в пореден скандал. Нароченият за измамник благоевградчанин би напразно път до Милано, където трябваше да участва в престижен турнир. Българи го натопили пред организаторите, че използва електронна и нерегламентирана помощ по време на партиите си. Това се оказало достатъчно за домакините да не го допуснат до участие. За перипетиите си сподели самият Боби, който все още е в Италия.

"Спряха ме заради доноси от български шахматисти. Вече цяла година търпя какви ли не атаки, при това недоказани. Гросмайсторите така и не могат да приемат, че успявам да съм на тяхното ниво и да ги побеждавам. През май родната федерация дори ме наказа за 4 месеца. Това е пълен абсурд. Нямат никакви доказателства срещу мен, а само подозрения", оплака се по телефона студентът по педагогика в Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград.

През октомври Боби беше близо до отказване, след като преди една от партиите му го караха да си събуе маратонките, но той категорично отказа. В момента си докарва някой лев като треньор. Иванов дава уроци срещу 10 лв. на час. "Ще докажа чрез моите ученици, че победите ми не са били нито случайни, нито плод на измама", кани се Боби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай