Втора успешна операция за Алберт

Втора успешна операция за Алберт | StandartNews.com

Австрийците обезопасяват пътя след инцидента с нашите

Националът по ски алпийски дисциплини Алберт Попов е претърпял днес и втора успешна операция в университетската болница в Инсбрук (Ав), информира директорът на алпийците в БФСки Иван Каневчев, който от 17 ноември е в Австрия. Лекарите са обработили счупената лява скула на скиора. Радващото в случая е, че няма проблем с очните нерви, които също са били засегнати при травмата на скулата. На 18-и Попов претърпя успешна операция на счупения десен глезен.

Помощник-треньорът на националите Димитър Христов, който също бе в автомобила, катастрофирал на пътя между Зьолден и глетчера Ретенбах, продължава да е в реанимацията в болницата в Мюрнау (Гер). Заради силните болки лекарите все още го държат в медикаментозна кома. Състоянието му е стабилно. Родителите на Христов са пристигнали в Германия и са неотлъчно до него. В следващите дни лекуващите го ще решават как да продължи лечението на Димитър.

В същото време австрийските власти най-сетне се размърдаха и се заеха да обезопасяват печалното трасе. Инцидентът с родната ски делегация преля чашата. Той се оказа трети за деня в региона. Освен това сайтът "zoom-tirol.com", който публикува снимки от спасителни операции, е пълен с фотоси от размазани коли. Сега рехавите дървени мантинели ще бъдат заменени с железни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай