Вратарят Сензо Мейива защитавал приятелката си

Вратарят Сензо Мейива защитавал приятелката си | StandartNews.com

Убийство покруси футбола. Капитанът на националния отбор на ЮАР Сензо Мейива е бил застрелян в дома на приятелката си Кели Кумало при грабеж. Инцидентът се е случил няколко часа след като Мейива игра за своя "Орландо Парътс" при успеха с 4:1 над "Аякс Кейптаун". Вратарят и приятелката му, която е поп певица в ЮАР, се прибрали в дома й в Йоханесбург. Според полицията в града половин час след това двама въоръжени души влезли с взлом, а един останал пред къщата да пази. Те поискали всички мобилни телефони и ценности от двамата. Тогава последвали множество изстрели в тялото на Мейива, а крадците се разбягали пеша.

Вратарят, който вероятно се е опитвал да защити Кумало, е бил качен на линейка 15 минути по-късно. За съжаление е издъхнал на път на болницата от множеството огнестрелни рани.

Полицията в Йоханесбург обяви и награда от 14 500 паунда за всеки, който има някаква информация относно крадците. Веднага след инцидента множество фенове се събраха пред къщата на Кели, за да изразят съболезнованията си. Президентът на ЮАР Якоб Зума веднага излезе с изявление: "Скърбим за смъртта на този млад футболист и лидер на отбора, чиито живот бе отнет в пика на кариерата му. Думите не могат да опишат шока, в който е изпаднал нацията".

"Никога не съм виждал Сензо да се ядоса или да е тъжен. Ужасно е това, което се случи", каза селекционерът на ЮАР Ефраим Машаба. Това е вторият удар по спорта в страната в последните 3 дни. В петък бившият световен шампион па 800 метра гладко бягане Мбулаени Мулаудзи загина в автомобилна катастрофа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай