Война в родния футбол! За диктатурата на анцуга

Виждаме и усещаме страха на футболните хора

Война в родния футбол! За диктатурата на анцуга | StandartNews.com
  • Виждаме и усещаме страха на футболните хора 

 

Войната за българския футбол продължава и с право! Известните като Трите коня за националния ни отбор от близкото минало Митко Бербатов, Стиллян Петров и Мартин Петров подложиха на нова унищожигтелна критика мухлясалото ръководство на БФС.Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов информира, че на 19 август ще се стане ясно дали ще има извънреден Конгрес.Той и екипът му са готови да сезират прокуратурата заради заплахите към клубовете, които са се включили в подписката за свикването на въпросния извънредния Конгрес."Всеки си има негов път в живота. Животът на всеки е различен и дори да не се чуваме толкова често, сме във връзка постоянно. Когато една обща кауза ни събере, все едно не сме се чували от вчера. Направихме нещо, което друг екип не е правил", коментира Бербатов в сутрешното предаване на БТВ.Стилиян Петров заяви, че сме загубили респекта на световния футбол и констатира още болезнени факти.Той е част от екипа на Димитър Бербатов, който заедно с Мартин Петров и други съмишленици се обяви за промяна в българския футбол.

 

"Не се бях прибирал от четири години. Не ги бях виждал от много време. Конгресът трябва да се проведе, за да се видят всички кандидати и техните екипи. Ние не виждаме някой друг освен Димитър Бербатов да излиза с някаква визия. Нас не ни е страх. Това е структурата и системата на БФС от много години.", каза  Стилян пред БТВ.Мартин Петров е категоричен, че е важно на Конгреса на БФС, който рано или късно ще се проведе, да не надделее страхът."Аз по-често си идвам. С Митко карахме лицензите в академията. Дълго време го обсъждахме това. Решихме, че когато е необходимо да излезем с лицата си и да убедим всички, че отказване няма.Клубовете изпратиха декларация, че искат да свикат извънреден Конгрес.На тези срещи се усещаше страхът в хората. Клубовете изгубиха всякакво доверие към тях и искат да се свика този Конгрес.", каза Мартин Петров.

  • Стефанов с брутална атака срещу Мартин Петров

Не можел да управлява собствените си пари

Очаквано, в такива моменти на фронта излиза будната съвестст на футболната клика, която управлява у нас вече 16 години.Президентът на Славия Венцислав Стефанов веднага отвори уста срещу изявленията на Бербатов, Ст. Петров и М. Петров."Трите коня се събраха за лятната почивка и си мислят, че морето е до колене. Защо се събраха сега - за морето. Бербатов иска до две седмици конгрес... Недейте, че ще получа, както викаше един приятел, разрез на сърцето".Това заяви босът на "белите" Венци Стефанов относно заявката на Димитър Бербатов, СТилиян Петров и Мартион Петров да вземат БФС.

Филантропите на ХХI век

Ние гледаме отстрани и си даваме парите, за да го има футбола, но ако те си мислят, че ще седят и другите ще са им аргати, жестоко се лъжат. Мен ме интересуват единствено нещата в Славия да са наред и ако може, да помагаме с нещо на футбола. Постове никога не са ми били цел. Важно е тези, които са начело на БФС, да имат визия, обноски, а и ролята на държавата е от голямо значение. Тя трябва да погледне поне с едното око на футбола. Струва ми се обаче, че в последно време е примижала и с двете.

Мартин да седи мирен, че го лъжат

Тези тримата не ги виждам като работеща алтернатива. Мартин да седи мирен там, той не може да си управлява парите, тръгнал футбола да управлява. Ако така го измамят и във футбола, какво ще правим?Хората, които издържаме клубовете, все нещо сме научили за толкова години, оцелели сме за това време - ние, Гришата и т.н. Вижте, бяха много добри футболисти и са добри момчета, но не ги виждам като управляващи футбола, тази лъжица не е за тяхната уста. Ако това се случи, ще видите какви циркове ще станат. Циркове!Не ги виждам. Няма шанс! Главата си залагам. Методиката, за която говорят, и сега я има. Митко не открива топлата вода. Може да се провери. Някои клубове обаче не я изпълняват. И какво ще направи Митко? Ще отиде да бие бизнесмени с тояга ли?Или ще ги изхвърли от футбола? Конгресът е глас народен, глас Божи. Това, което става е сигнал и за Боби, явно трябва да преосмисли някои работи, явно някъде е опущил нещата. Поживём-увидим!

Бербатов дава Михайлов на съд?

Хора от екипа на Димитър Бербатов са подали сигнал в Софийска градска прокуратура срещу Борислав Михайлов и ръководителите на БФС. Новината е на dsport, а според други информации сигналът е подкрепен и от поне три действащи клуба у нас.Той е входиран днес и е на основание твърденията на Бербатов, че Михайлов и други шефове от настоящата управа са упражнявали принуда, възползвайки се от служебното си положение. Те са притискали хора от клубовете да оттеглят подписите си от документа с искане за извънреден конгрес на БФС, входиран миналата седмица.

Диктатурата на анцуга

В последно време говорим само за проблемите на българския футбол по върховете. Без да отчитаме, че архаичното състояние на този велик спорт у нас е не само на терена, но и в главите на така наречените футболни хора.Чакаме пак конгрес. На него ще се избира. Кой обаче ще е избиращият? Делегатите. Не само на професионалните, но и на аматьорските клубове - членове на БФС. Именно последните от десетилетия се оказват твърде важни за футболната власт у нас. Защото те носят гласовете.По ниските етажи на родния футбол времето е спряло. И има един култов аксесоар - анцугът. Делегатите се обличат главно по анцузи. Ходят на съвещание, в кръчмата, на гости и на мач. С анцуг. Да не забравим - и на конгрес.Негово Величество Анцугът. Той е начин на живот. Начин на мислене. Фолк атмосферата, съчетана с ретроградността, оставя българското футболно общество в палеозойската ера на фона съвременния облик на играта.Повечето български треньори също мислят по анцуг. И начините им на работа, стратегиите им са такива. Огромна част от вътрешния климат в българския футбол е сякаш още заседнала в дълбоките преспи на соца.Затова не бива да се чудим, че клубовете ни играят футбол от средновековието, а в сравнение с един европейски мач, нашите все едно стоят на едно място.Затова не бива и да се чудим, че българските треньори са бяло петно на картата на европейския футбол.Затова не бива и да се чудим, че българските треньори са бяло петно на картата на европейския футбол.Затова не бива и да се чудим, че никой футболист дори на средно ниво не иска и да чуе за нашите географски ширини.Уговорката е разбира се, без Лудогорец. Но Лудогорец сега изглежда като временно построен бутик на пазара на Малашевци. И чака "ентата" си шампионска титла.Ясно е защо и БФС обича преди конгреси да подарява анцузи. Те са символ на любов, разбиране и житейско щастие. Затова носят преданост и заветен глас.След няколко месеца предстои един твърде важен за българския футбол Конгрес. Въпросът е - и той ли ще бъде решен от Анцузите?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай