Сряда,

Война. Англия и Дания се скараха заради феновете

От: Владислав КОЛЕВ -
276
Война. Англия и Дания се скараха заради феновете
A
A
A

На война като на война. Залогът е голям. Британското правителство окончателно отказа да пусне датски фенове на полуфинала срещу Англия в сряда. Така отново публиката на стадион „Уембли“ ще фаворизира до голяма степен „трите лъва“.

„Трябва да се надяваме, че премиерът Борис Джонсън ще позволи на хиляди наши запалянковци да пътуват“, каза датският треньор Каспер Хюлманд. Думите му обаче бяха пренебрегнати от британските власти.

Причината е, че на Острова върлува вариант „Делта“ на коронавирус. Ако фенове от Дания пристигнат във Великобритания, трябва да бъдат поставени под 10-дневна карантина.

„Сега трябва да мобилизираме всички наши сънародници, които живеят в страната – заяви Рони Хансен, директор на датската федерация. – Имаме 5000 билета, но никой не може да пътува.“

Дания ще стартира нови преговори с британските власти при положение, че спечели полуфинала срещу Англия. Те включват позволение за специално пътуване на 1000 души към „Уембли“.

„Червеният динамит“ се класира за първи път на полуфинал от 1992 година, когато се събра от плажа за мястото на бивша Югославия и накрая спечели турнира в Швеция.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com