Волейболистките са на четвъртфинал на Евро 2019

България би Азербайджан, излиза срещу Сърбия в сряда

Волейболистките са на четвъртфинал на Евро 2019 | StandartNews.com

Женският национален отбор на България по волейбол се класира на четвъртфинал на европейското първенство, което се провежда в четири държави. Момичетата на Иван Петков надиграха категорично Азербайджан с 3:0 (25:12, 25:16, 25:23) в осминафинален двубой, изигран в Будапеща (Унгария). Българските националки постигнаха огромен успех, като това е най-доброто им класиране от 10 години насам. Най-резултатна бе Нася Димитрова с 14 точки (3 аса, 3 блокади), 12 точки добави Гергана Димитрова (1 ас, 2 блокади). Капитанът Елица Василева приключи с 11 точки. През 2009 г. отборът се класира на осмо място. На четвъртфинала в сряда националките ще се изправят срещу Сърбия.

пазиха всички тактически указания. Бяхме по-добрият тим и закономерно записахме тази победа. Всички бяхме пределно мотивирани, много концентрирани и много ентусиазирани. Момичетата показаха, че са един страхотен колектив“.

"Да, имаше по-голяма оспорваност в третата част, но това е нормално след тези два бързи гейма в наша полза. В третия гей, нападателката на Азербайджан Полин Рахимова  сполучи със своя сервис, коментира треньора на националките Иван Петков. - Ние от своя страна се стъписахме малко. Тимът на Азербайджан е добър, има млади състезателки с бъдеще, които играя в чужбина, не е толкова лесно да бъде победен. Но нашите момичета показаха, че взимат много насериозно този мач. Показаха концентрация, издържаха на докрай на всички атаки на съперника и това е много радващо, защото не допуснахме обрати в мача. "На 1/4-финалите срещаме Сърбия. Трудно ще е, очаква ни един от най-класните съперници. Но ние също имаме своите мечти. Първо ще се насладим на победата над Азербайджан и след това започваме да се готвим за този мач. Не е лесно ,защото трябва да пътуваме и отново да се върнем в Анкара, но такъв е регламента на европейското първенство. Ще направим всичко възможно да възстановим състезателките е да излезем по-най-добрият начин в 1/4-финалния двубой“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай