Волейболистите със загуба и от Русия

Тимът на Силвано Пранди вече с 8 поражения в Лигата на нациите

Волейболистите със загуба и от Русия | StandartNews.com

Волейболистите ни загубиха и втория си мач на турнира в Куияба (Бразилия) от Лигата на нациите . Този път националите ни паднаха с 0:3 (20:25, 20:25, 21:25) от Русия. Така съставът на треньора Силвано Пранди е вече с осем загуби и продължава да е на 12-о място в класирането с 3 победи и 8 точки. Тимът на Русия  на трето място с 9 победи, 2 загуби и 26 точки.

Пранди заложи на стартова шесторка Георги Сеганов, Цветан Соколов, Розалин Пенчев, Мартин Атанасов, Красимир Георгиев, Светослав Гоцев - Владислав Иванов-либеро. В първите два гейма в началото българите бяха равностойни на съперника, но в края на тези две части руснаците доминираха. В третата националите поведоха с 10:6 т., но отново руснаците не само заличиха пасива, като изравниха при 15:15, а след това се повтори ситуацията от първите два гейма. Най-резултатен за българския тим бе Цветан Соколов с 15 точки (1 блок, 1 ас и 52% ефективност в атака). Мартин Атанасов и Светослав Гоцев завършиха с по 7 точки. Реализатор номер едно за Русия е Виктор Полетаев с 20 точки (2 блока, 4 аса и 64% ефективност в атака).

В другия мач от групата домакините надиграха тима на Германия с 3:2, в последната си среща българите излизат срещу германците в 00:00 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай