Владо Илиев: Ще участвам на световното

Травмата ми не е толкова сериозна, заяви водещият ни биатлонист

Владо Илиев: Ще участвам на световното | StandartNews.com

Владимир Илиев ще пропусне оставащите два индивидуални старта на европейското първенство по биатлон в полския град Душники Здруй, съобщи най-добрият ни биатлонист за БНР. Той има травма на коляното и по решение на треньорския щаб няма да продължи участието си в шампионата на Стария континент.

„Най-вече заради травмата ще пропусна останалите стартове, но и първият вчера показа, че карантината ми е повлияла на формата и не съм на това ниво, на което трябва да съм, за да се боря за челните места – заяви за предаването На финала Владимир Илиев. – По-добре е да се присъединя към останалите на лагера в Италия и да се възстановя за световното първенство. За момента не смятам, че травмата застрашава моето участие на световното първенство. Но не е безобидна, защото не мога да карам ски. А това е голям проблем за мен. Сега е трудно да се ходи по болници, а в Италия ситуацията е доста затегната и не знам дали е удачно да търся медицинска помощ там от местни специалисти. Ще опитам по телефона с нашия доктор да реша проблема. Ще си дам няколко дни почивка и се надявам травмата да премине. Проблеми имах още преди старта на европейското. След карантината травмата се появи на втория ден. Може би заради факта, че 11 дни не правих нищо, а аз никога през живота си не съм почивал толкова дълго време и може би това оказа влияние.

Владимир Илиев завърши на 17-о място в индивидуалната дисциплина на 20 км на европейското първенство. Вторият българин - Владимир Оряшков, се нареди 82-и. При жените Милена Тодорова зае осмо място в индивидуалната дисциплина на 15 км. Тя остава единствената българска представителка на първенството. В петък тя ще участва в спринта на 7.5 км, а в събота - в преследването на 10 км. По програма в неделя шампионатът завършва с единичната смесена щафета и с класическата смесена щафета, където България няма да участва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай