Везенков с победа над ЦСКА в Москва

Българинът игра 10 минути и вкара 2 точки за успеха на Олимпиакос

Везенков с победа над ЦСКА в Москва | StandartNews.com

Българският национал Александър Везенков завърши с 2 точки и 2 борби за малко повече от десет игрови минути и помогна на Олимпиакос да победи миналогодишния шампион ЦСКА (Москва) с 84:79 като гост в среща от петия кръг на баскетболната Евролига, съобщава БНР.
Руският отбор имаше преднина от 11 точки при 29:18 в началото на втората част, но със серия от 15:2 гърците стигнаха до обрат за 33:31 още преди почивката и до края контролираха играта.
Брандън Пол беше най-добър за гостите с 20 точки и 6 борби, а Кевин Пънтър добави 16 точки за втората победа на тима през кампанията.
ЦСКА (Москва) допусна първо поражение, въпреки силния мач на Майк Джеймс, който се отличи с 22 точки, 6 асистенции и 5 борби.
Барселона стана едноличен лидер след пета поредна победа. Каталунците се наложиха над испанския си съперник Валенсия с 83:77 като домакин. Кори Хигинс наниза 20 точки, а Никола Миротич добави 17 точки и 7 борби за успеха.
Шампионът от 2018 година Реал (Мадрид) продължи колебливото си представяне и допусна трето поредно поражение след 86:95 от Байерн в Мюнхен.
Грег Монро завърши с 18 точки, 5 борби и 4 асистенции за германците. За испанците със 17 точки и 10 борби се отличи Антъни Рандолф.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай