Велообиколката тръгва от Добрич в неделя

Велообиколката тръгва от Добрич в неделя | StandartNews.com

Добрич. И тази година колоездачната обиколка на България бе спасена въпреки сериозните финансови затруднения. Тя стартира в неделя от Добрич.

Финалът е на 4 септември пред Националния стадион "Васил Левски" в София. Състезанието ще се проведе в 5 етапа. Керванът ще включва около 250 души.

"Бюджетът е драстично намален. Около 200-250 хиляди лева с разходите по настаняването", разкри президентът на БКС Петър Бончев. Той призна, че е поел ангажимент към полицията да изплати до утре дължимите пари за охрана от предишната обиколка. "По груби сметки дължим общо около 68 000 лева на областните дирекции на МВР", разкри още Бончев.

18 отбора ще вземат участие в 64-ата обиколка на България. 4 от тях са национални - Сърбия, Молдова, Узбекистан и Азербайджан. От БКС ще направят опит в последния момент да включат и 19-и тим - национален отбор на България. Такъв би бил сформиран, за да може и единственият българин в професионален отбор - Николай Михайлов, да участва в надпреварата. Той кара за най-силния полски тим CCC Polsat Polkowice. Казахстан идва и личният отбор на голямото име в колоезденето Александър Винокуров - Vino 4ever.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай