Великан! Карлос Насар изправи България на крака

Спечели Световната купа

Великан! Карлос Насар изправи България на крака | StandartNews.com

Карлос Насар изправи България на крака. Великанът в щангите спечели Световната купа, която тази година се провежда в Тайланд. В категория до 89 килограма при мъжете българинът изравни световния рекорд в двубоя на китаеца Ли Дайин от 396 килограма, което му осигури и златото.

19-годишният Насар направи и световен рекорд в изхвърлянето от 181 килограма, но той се задържа само една минута, тъй като веднага след него колумбиецът Джейсон Лопес вдигна 182 килограма.

Старият световен рекорд в движението на Ли Дайин бе 180 килограма от шампионата на Азия миналата година.

В изтласкването обаче Насар бе без конкуренция. Той вдигна 215 килограма още от първия си опит, а след това опита и два опита за световен рекорд в движението на 224 килограма. При втория от тях българинът бе съвсем близо до успех, но не успя да задържи щангата над главата. Ако беше успял, Насар щеше да запише и световен рекорд в двубоя от 405 килограма.

За сравнение нито един от конкурентите на Насар в изтласкването не успя да постигне повече от 210 килограма. Лопес, Дайин и Антонино Пицолато се справиха точно с нея.

След Насар втори в двубоя завърши Джейсон Лопес с 392 килограма. Ли Дайин остана трети с 383 килограма (173 в изхвърлянето и 210 в изтласкването). Италианецът Пицолато остана четвърти с двубой от 380 килограма (170 кг + 210 кг).

За Насар това е първа Световна купа при мъжете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Икран
преди 3 седмици

Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки:---- https://e.vg/Alkotox

Откажи