Петък,

Василев за ЦСКА София: Строителството на стадиона е обезпечено

От: Агенция Стандарт -
253
Василев за ЦСКА София: Строителството на стадиона е обезпечено
A
A
A

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев заяви, че интересът на държавата е гарантиран при сделката с ЦСКА София за реконструкцията на стадион "Българска армия".

Днес бе подписано допълнително споразумение между ЦСКА, дружеството "Сердика спортни имоти" и Министерството на младежта и спорта, което дава правото на "червените" да подготвят документацията за строежа на новия стадион.

"Сделката е такава, че няма как държавата да загуби контрола над своите имоти. Няма да има общо дружество, защото за нас това не е правилният юридически подход. Инвеститорът ще построи обекта и ще реализира печалба. Държавата няма да инвестира средства, но след известен период от време ще придобие собствеността върху стадиона. Това е нотариална сделка, която е изключително детайлна", коментира Радостин Василев на пресконференция.

"Срокът е до 31 декември за документацията. След това ЦСКА ще излезе за кратко от своя дом и ще започне реконструкцията. Строителството е обезпечено. Няма вариант някой да събори стадиона и след това да не го построи, както се случи в Пловдив. Това ще е най-печелившият стадион, ако планът се изпълни. Това е бизнес сделка. Имаме добра комуникация с общината. Уточнили сме какво може да се прави на терена. Няма да нарушим публичния интерес", каза още министър Василев, цитира БНР.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com