Варна приема през уикенда Kamenitza Фен Купа

Варна приема през уикенда Kamenitza Фен Купа | StandartNews.com

Стадион „Локомотив" във Варна ще е домакин на 16-17 май на Регионалните полуфинали на Kamenitza Фен Купа 2015 за тимовете от Варна и Добрич. Близо 150 отбора от двете области се включиха в квалификациите, а най-добрите 32 от тях ще облекат екипи с логото на Kamenitza Фен Купа, осигурени от организаторите и ще премерят сили за титлата Регионален Шампион на морската столица и мечтаната квота за Националните Финали на турнира.

Крайморският футболен празник ще бъде официално открит тази събота, в 12:00 часа, от началника на отдел „Спорт" към Община Варна Кристиана Генчева. Към нея ще се присъединят футболист №1 на Варна за XX век Божил Колев, който има зад гърба си внушителните 373 мача и 74 гола в „А" група и е обявен за 18-и в класацията на ФИФА за най-резултатните защитници в историята на Националните първенства, както и Георги Мирчев - председателя на Зоналния съвет на Български Футболен Съюз град Варна.

Откриването ще бъде последвано от демонстративно футболно дерби с участието на сборен отбор от ветерани на Черно море и Спартак Варна и местни журналисти. В допълнение към зрелищните мачове и несравнимата бирено-футболна атмосфера в морския град, за доброто настроение на посетителите ще се грижат и корпоративните партньори на Фен Купа, които ще присъстват на терен с множество игри и активации и ще раздават на феновете атрактивни награди.

Името на новия Регионален шампион на Варна и Добрич ще стане ясно в неделя, веднага след финалния мач, който започва в 13:00 часа. Освен почетната титла и множеството подаръци от организаторите на турнира, първенците ще спечелят и квота за Националните Финали на Kamenitza Фен Купа 2015. Наградата, която очаква златните медалисти в 13-тото издание на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България е пътуване до Барселона и посещение на знаменития стадион Камп Ноу. Там те ще изживеят едно незабравимото приключение зад кулисите на Барса в компанията на легендата на българския футбол Христо Стоичков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай