Ваня Стамболова с 3 титли в Добрич

Ваня Стамболова с 3 титли в Добрич | StandartNews.com

Националката Ваня Стамболова спечели 3 златни медала от държавния шампионат в зала в Добрич. Състезателката на Георги Димитров триумфира на 400 м, 800 м и в щафетата 4х400 м заедно със съотборничките си от СК Костенец.

„Доволна съм от представянето си в Добрич. Пистата в зала „Добротица" не е пригодена за бързо бягане и затова с моя треньор преценихме, че не може да гоним силен резултат, а ще се стремим само към добро класиране.", коментира тя за BGathletic.com. Стамболова допълни, че все още не е решила в коя дисциплина ще участва през лятото.

Следващата цел на европейската шампионка на 400 м от 2006 година ще бъде покриване на норматив за първенството на континента в зала в Прага през март. В четвъртък Ваня ще бяга на състезание в Истанбул, а в събота ще стартира на балканското първенство в турския мегаполис.

Междувременно стана ясно, че внушителните 14,55 м с които Габриела Петрова спечели националната титла в Добрич са най-добрите постигани от българска атлетка в тройния скок от 13 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай