Ван Гаал: ФИФА манипулира в полза на Бразилия

Ван Гаал: ФИФА манипулира в полза на Бразилия | StandartNews.com

Рио де Жанейро. Треньорът на Холандия Луис ван Гаал обвини Международната федерация по футбол (ФИФА), че е манипулира календара на Мондиал 2014 в полза на Бразилия, съобщава The Guardian. Причина за това е предварително направената програма на последните мачове от груповата фаза. Според нея днес от 19 ч (бъл. вр) в група В играят Холандия - Чили и Австралия - Испания. От 23 ч са двубоите от група А Бразилия - Камерун и Хърватия - Мексико. По този начин теоретично отборите от група А могат да си избират с кого да играят от група В на осминафиналите.

Ван Гаал предположил, че организаторите не искат още на 1/8 финала да се срещат Холандия и Бразилия. "ФИФА по време на всеки мач пропагандира за честна игра, а в същото време са занимава с такива манипулации. На нашия екип няма да му се отрази, че играе преди Бразилия. Надявам се, че бразилците ще играят честно. Защо обаче от ФИФА постъпват така", заяви Ван Гаал. В същото време треньора на Бразилия Луиш Фелипе Сколари обяви, че неговия отбор няма да се занимава с избор на съперник за 1/8 финалите.

"Не се готвим да си избираме противник, каза Сколари. - Задачата пред нас е да победим Камерун. Изобщо не слушам тези, които говорят, че ще си избираме противник. Това е уважение не само към нас, а и към нашия противник".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай