Валентин Йорданов печели със 100:0

Валентин Йорданов печели със 100:0 | StandartNews.com

Младен Михалев влезе в новата управа на борбата

Валентин Йорданов записа изключителна победа. Легендарният спортист беше преизбран за шеф на федерацията по борба със 100:0. В комплекс "Диана" той получи абсолютно мнозинство и стартира своя пети мандат начело на централата, която оглавява от 1998 г. Опозицията беше сломена още в самото начало.

Първо, издигнатият от "Левски" Георги Мърков дипломатично си даде самоотвод, усещайки тоталната подкрепа за олимпийския, 7-кратен световен и 7 пъти европейски шампион. Последва го и Димитър Джамов. Негово процедурно предложение бе подкрепено само с 2 гласа и така той получи индикация за моментното състояние на своя вот. "Благодаря на делегатите за доверието им към мен. Не обичам много да говоря. Но делата, които съм свършил, красноречиво бяха изразени в цифри на това събрание.

Спортът ни е изстрадал и е крайно време да имаме повод да се зарадваме. Правим всичко възможно подготовката им да е на най-високо ниво. Предстои страшно много работа, но това никога не ме е плашило", каза Валентин Йорданов, който ще има 3 заместници, отговорници съответно за класическата, свободната и женската борба, но ще бъдат избрани след седмица. Управителният съвет ще е от 13 души, като в него влезе собственикът на "Славия" Младен Михалев. Изборът на президент вече ще става на 4 г., а не както бе досега на 5. Гласуван бе и бюджетът за 2015 г., който ще е 2608,080 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай