Петък,

В Левски платили по половин заплата на служителите

От: Пламен Вълков -
A
A
A

ПФК Левски е изплатил само по половин заплата на служителите на клуба миналата седмица, преди да бъдат разпуснати заради извънредното положение в страната във връзка с борба с пандемията от коронавируса. "Сините" са платили и част от неотложните разходи. Това обявиха от клуба днес, като също така опровергаха появилите се информации, че днес футболистите за получили заплатите си.

"Обръщаме се към Вас в тези тежки за България и целия свят времена, за да Ви информираме официално, че появилата се в медиите днес информация за изплатени заплати на футболистите от първия отбор на ПФК Левски е лъжа. Откакто заедно стартирахме дарителската кампания в полза на любимия ни клуб, ние поехме към Вас един ангажимент – в замяна на Вашата безценна помощ да отчитаме всяка стотинка, която сте предоставили на клуба под формата на дарение, закупуване на билети, абонаментни карти или артикули от клубния магазин.

Вече втори месец спазваме това свое обещание и нямаме никакво намерение да го нарушаваме. През тази седмица клубът не е извършвал никакви плащания, тъй като оперативните разходи с падежна дата бяха обслужени през миналата седмица в деня, в който администрацията и футболистите бяха разпуснати заради наложените мерки в борбата с коронавируса. За всяко перо Вие ще получите отчет, както е било досега – в официалните канали на клуба. Там, където е достоверната информация за случващото се в любимия ни клуб", се казва в съобщението на официалния сайт на Левски. 

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички