Четвъртък,

В Англия ще играят на стадионите си

От: Пламен Вълков -
В Англия ще играят на стадионите си
A
A
A

Отборите от Висшата лига може да получат разрешение да играят на собствените си стадиони. Правителството е склонно да позволи това да се случи, въпреки че първоначалният план бе сезонът да се доиграе на неутрални терени.

Вчера са се провели положителни разговори между представители на Министерството на културата, медиите и спорта и хора от Висшата лига, ФА и Футболната лига, както и представители на полицията.

Органите на реда са споделили, че нямат проблеми мачовете да се провеждат на стадионите на клубовете, ако серия от критерии за безопасност бъдат спазени. Една от основните причини първоначалното предложение за доиграване на сезона да включва срещи на неутрални терени бе опасността фенове да се събират около стадионите. Това притеснение остава, но част от клубовете са отбелязал, че тази опасност съществува и при неутралните места.

Идеята тимовете да играят на своите стадиони започва да става все по-реална. За да се случи това, клубовете ще трябва да гарантират, че физическата дистанция от два метра разстояние ще се спазва. Те ще трябва и да заплатят за допълнителните разходи за стюарди, които да осигуряват реда.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички