Узбекистанка планира да играе на осма олимпиада

Гимнастичката Чусовитина продължава до Токио 2021

Узбекистанка планира да играе на осма олимпиада | StandartNews.com

Легендарната състезателка по спортна гимнастика и олимпийска шампионка от 1992 година Оксана Чусовитина (Узбекистан) не планира да завършва кариерата си, съобщава ТАСС. 44-годишната гимнастичка ще остане в спорта още един сезон, за да участва на олимпийските игри в Токио през 2021 година.

Олимпиадата в Япония трябваше да се проведе от 24 юли до 9 август, но беше отложена от МОК за следващата година заради пандемията от коронавирус.

"Разбирам решението на МОК да отложи олимпиадата, защото най-важното е здравето на хората. Планирах да прекратя кариерата си след Игрите в Токио и няма да променя решението си. Сега ще остана в гимнастиката още един сезон и ще тренирам за участие в тази олимпиада", каза Чусовитина за ТАСС.

В момента легендарната гимнастичка се намира в Ташкент.

"В Узбекистан беше въведена карантина. В момента с отбора сме в хотел, който има зала за тренировки. Продължаваме да се подготвяме", добави легендата на спорта.

Олимпиадата в Токио ще бъде рекордна осма в кариерата на Чусовитина, която си спечели квота на световното първенство в  Щутгарт през миналата година. На 19 юни тя ще навърши 45 години.

Гимнастичката има два медала в кариерата си от олимпийски игри - злато от отборно състезание на  Игрите в Барселона през  1992 година и сребро на прескок от Игрите в  Пекин през 2008 година. Часувитина има и 11 отличия от световни първенства, от които три златни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай